Noutăți
Concurs
04/10/2012
0

„Carevasăzică” se pregăteşte de al cincilea număr şi aşa cum ne-am obişnuit publicul cititor, provocările şi invitaţia la scris şi la diverse colaborări sunt nelipsite şi de această dată. Plecând de la conceptul #5, “Tropisme”, vă lansăm două concursuri: unul de ilustraţie şi unul de articole.

CONCURS ILUSTRAŢIE. „Tropisme” se referă, în sens biologic, la o proprietate a plantelor de a crește și de a se orienta fizic în funcție de acțiunea unor factori exteriori (lumină, graviatie, căldură etc.), iar noi privim acest termen ca o metaforă pentru întâmplările, schimbările și adaptările prin care trecem în perioada de neastâmpăr a studenției. „Carevasăzică” te invită să completezi conotaţiile posibile ale tropismului prin concursul de ilustraţie. Aşadar, dacă te simţi inspirat de tema dată, aşteptăm desenul tău grafic şi contăm pe imaginaţia de a extinde cât de mult posibil sensurile conceptului de la care pornim în realizarea acestui număr al ziarului.

CONCURS DE ARTICOLE. De asemenea, le-am pregătit și pasionaţilor de scris un nou concurs de articole. Pentru că înțelegem tropismul, în sens metaforic, ca un nume generic pentru modul de adaptare al oamenilor în funcție de anumite situații și factori, vă propunem să vă reamintiți „o întâmplare la 180 de grade”, o situație în care v-ați întors, v-ați schimbat şi v-ați adaptat, poate ați improvizat, etc.

PREMII. Cele mai bine meșteșugite și creative articole și ilustrații vor avea ocazia de a fi publicate în ziar și vor primi premii în cărți, mai exact, câte un exemplar pentru fiecare câștigător, din „Lupul de stepă” de Hermann Hesse. 

Aşteptăm lucrările voastre pe adresa carevasazica@vipromania.ro, până pe data de 9 octombrie, la ora 23:00. 

Regulile de redactare sunt: Times New Roman, font 12, spaţiere 1,5. Articolul nu trebuie să depăşească două pagini (aproximativ  5000 – 6000 de semne/1000 cuvinte).

 

Mult spor să aveți!

About author

Redacția

897edc79-d71c-404f-a2b3-75a063b7ef5c

Momentul perfect să te angajezi – 600 de joburi pentru Juniori la nivel național

Read more

EFTERKLANG în Control Club

Read more
jazzy jeff

Jazzy Jeff la Atelierul de Producție

Read more