Numărul 4

Se vorbeşte şi se scrie dintotdeauna despre „oameni de succes” în media, business sau cultură, despre proiecte de amploare cu bugete ameţitoare sau iniţiative remarcabile cu resurse puţine, despre aceia care, prin statutul pe care îl au, oferă un exemplu de reuşită pe plan profesional. Dar, rareori au fost suficient de spectaculoase poveştile oamenilor din spatele acestor proiecte, pentru a ocupa prima sau măcar ultima pagină a ziarelor sau pentru a umple momente de meditaţie asupra valorii şi muncii depuse.

Şi, până la urmă, cui i-ar fi păsat de ele? În fond, în faţa reuşitelor plimbate din gloria televiziunii în cea a internetului, acoperite şi ele de feţele celebrităţilor, o recunoaştere a oamenilor din umbră nu pare a fi decât un palid accesoriu.

Am ales, aşadar, să vorbim în numărul patru despre „oameni din umbră”, dând perdeaua la o parte şi punând lumina pe aceia care, într-un fel sau altul, sunt pilonii care contribuie la un succes sau, pur şi simplu, fără de care munca ar fi incompletă. Am stat de vorbă cu editori, scenografi , regizori şi actori de teatru radiofonic, păpuşari, să aflăm mai multe despre ei şi cum şi-au construit calea în meseria pe care o fac. Despre ce i-a atras, motivaţia lor, care sunt satisfacţiile pe care le obţin, o să citiţi în multele interviuri ale acestui număr.

“Editorial” – de Anca Vancu