Numărul 5

„Un cinci și-un strop de biologie.”

Am putea spune că cinci este o cifră „rotundă”. Deși nu la fel de armonioasă ca un zece, cinci-ul este și a fost întotdeauna o cifră importantă și poate chiar puțin obraznică. Iar noi, studenții, știm asta mai bine decât oricine.

Așa că ne-am gândit că numărul 5 al ziarului ar trebui să fie într-o oarecare măsură consistent cu reputația cifrei care îi însoțește numele. Am vrut să fim și noi puțin mai „obraznici” și ieșim din tipar (adică și la figurat). Am vrut să vorbim despre tineri, despre cultură și societate, dar să le privim dintr-o perspectivă nouă. Și am ales una biologică.

În acest număr am folosit termenul „tropism” ca o metaforă definitorie pentru tinerii români mânați de dorința de a face, adaptându-se și orientându-se în societatea de astăzi în funcție de tot felul de stimuli, de la schimbări politice sau sociale și până la o simplă idee care-ncolțește în mintea noastră.

Vă oferim, așadar, un ziar studențesc care prezintă o viziune optimistă cu privire la schimbare și reorientare în acțiuni, idei, inițiative, decizii sau stiluri de viață. În paginile numărului 5 vă prezentăm un interviu cu Maia Morgenstern, vorbim despre artele pe Facebook, despre fotografii și Instagram, despre călătorii și întâmplări la 180 de grade, dar și despre decizii și dileme tipic studențești. Pe lângă articolele de sub umbrela conceptului central, veți citi, de asemenea, recenzii de carte și film, povestea unui concert Radiohead, un interviu cu trupa The Wannabes și un articol despre cunoscutele conferințe TEDxBucharest.

Editorial – de Alexandra Zaharia