Numărul 6


 

A fost odată ca niciodată…

 

Stă în natura noastră ca oameni să ne căutăm identitatea, indiferent din ce țară am fi. Încercăm să o evidențiem pentru a nu cădea în uitări. Pentru noi a fost să fie România. Trăim într-o societate în care nivelul de globalizare a atins cote înalte, nu că ar fi rău, dar asta ne face să căutăm să nu pierdem ce ne definește. Basme, folclor, ii, mici și lista poate continua. Toate se adună sub umbrela românescului. Nu este un snobism sau ceva „fancy” să căutăm ce e românesc, este o nevoie pe care căutăm să o hrănim cu ce e „al nostru”.

Și iac-așa, am ajuns cu ziarul și la numărul șase. Conceptul pe care noi l-am pregătit este „Românescul”. Știm că nu suntem primii care vorbim despre asta, dar am vrut să știm ce văd tinerii ca fiind românesc în societatea de astăzi, piesele de rezistență care ne fac mândri și să vedem cam care este treaba cu patternurile țărănești.

Șase nu este un număr cheie sau fatidic în basme, dar este format din doi de trei, ceea ce îl face să fie magic. Ba chiar, de două ori magic. Poate că și de aici conceptul anchetei din acest număr a trecut pe „Superstiții”. Oameni de seamă s-au arătat curajoși „să se dezbrace” de superstiții pentru noi și pentru asta le mulțumim.

Fiindcă suntem încă în creștere și ne dorim să îi oferim cititorului nostru posibilitatea de a ajunge cât mai repede la subiect, am făcut și un cuprins realizat pe secțiuni: „Arte”, „Careva să spună”, „Anchetă”, „De vorbă cu”, „Interviuri pe comunități”, „Shareloc”, „Reportaj”.

„Carevasăzică” este ziarul organizației studențești Voluntari pentru Idei și Proiecte, organizație împărțită în patru comunități: Business Club, Econosofia, Leadership Development și International Affairs. De aici și secțiunea „Interviuri pe comunități”. Pentru interviuri au fost aleși oameni specifici fiecărei comunități. Acești oameni au avut multe lucruri frumoase să ne spună. Din păcate, paginile ziarului s-au încăpățânat să nu cuprindă toate cuvintele, au vrut să vă lase curioși. Prin urmare, interviurile întregi le veți găsi pe site-ul nostru: carevasazica.com, începand cu lunile iulie-august, la secțiunea „Articole”.

 

….și încălecai p-o șa, și vă spusei editorialul dumneavoastră așa.

 

Lectură plăcută!

 

de Leila Tijani