Opinator
Șapte aplicații mobile care te ajută când călătoreşti
22/06/2015
0

Cities_Jing Zhang2Ieşi în oraş, pleci pe munte sau vizitezi o altă ţară, mereu ai telefonul cu tine. E o aplicaţie pe care o foloseşti indiferent că eşti la Control, pe pârtie sau la Sagrada Familia. Oamenii de ştiinţă britanici au concluzionat că viaţa e imposibilă în lipsa Facebook-ului.

Dar sunt şi alte aplicaţii care, deşi nu conduc viaţa, ne-o fac mai uşoară.

Află de pe Swarm pe unde se plimbă prietenii tăi – dacă vreunul îşi dă mai mult de 5 check-inuri pe zi, să ştii că e OK să-i dai unfriend. Foloseşte inteligent opţiunea de check-in şi îţi va fi mult mai uşor să te întâlneşti cu prieteni, fără să-ţi mai baţi capul cu stabilirea locului şi orei de întâlnire. Vezi ce prieteni sunt în apropierea ta („a short walk away”) sau scrie un mesaj către toţi prietenii de pe o rază de 30 de km. 
Încearcă Foursquare pentru a descoperi localuri mişto (foloseşte filtrul „haven’t been to” pentru a descoperi mereu locuri noi). Adaugă preferinţele tale (gen „cozy places”, „greek music”, „vegetarian food”) pentru a primi recomandări de locuri potrivite pentru personalitatea ta.

Cu Booking, cazarea ta e la câteva tapuri distanţă. După cinci rezervări, beneficiezi de programul Genius, care îţi oferă 10% discount de preţ, plus alte mici beneficii care îţi vor face călătoria mai plăcută (welcoming drinks, late check-outs etc). Avantajul Booking e că se integrează bine cu serviciile Google, aşa încît primeşti notificări relevante în Google Now, destinaţia e evidenţiată pe Google Maps, iar calendarul tău se actualizează automat.

Cu Google Translate scapi şi de barierele de limbă. Foloseşte camera telefonului pentru a traduce indicatoarele stradale sau meniurile restaurantelor. Aplicaţia îţi poate traduce şi discursul, astfel încât să înţelegi de ce ţipă la tine localnicii din ţările exotice pe care le vizitezi. PS: Nu „ţipă”, aşa vorbesc ei în Mongolia.

Dacă preferi transportul public, Transport Urban îţi recomandă ruta optimă de călătorie (în marile oraşe din România). Dacă vrei o alternativă la interminabilele monologuri ale taximetriştilor, încearcă Uber, o aplicaţie inovativă ce facilitează mobilitatea urbană. Ce e mişto la Uber e că primeşti în avans o estimare a costului.

Apropo de costuri, dacă te gândeşti că ar fi cazul să nu mai cheltui atâţia bani, Expense Manager te ajută să ţii evidenţa cheltuielilor (dar nu, nu te împiedică să-ţi cumperi a treia sticlă de Moet). Am văzut pe Facebook că viaţa ta e o carte deschisă, dar dacă te gândeşti că e mai bine să-ţi protejezi intimitatea, CyberGhost VPN e aplicaţia care îţi permite să te conectezi la Internet printr-un tunel securizat ce îţi ascunde IP-ul, locaţia ta reală, şi tot ce mai faci tu online.

Astea sunt doar câteva aplicaţii mobile care ne aduc mai aproape de viitorul ăla în care frigiderul ştie să-ţi dea comandă de Nutella şi îngheţată, ochelarii inteligenţi îţi vor afişa orarul de la facultate (doar orarul, nu şi sumarul cursurilor în timpul examenului!), iar telefonul va şti să detecteze că nu eşti chiar în cea mai bună formă pentru a-i scrie fostei/fostului cât de mult a însemnat pentru tine. Viaţa noastră începe să fie aşa de uşoară, încât, cine ştie, poate la un moment dat vom începe să o trăim din plin.

Articol de Tudor Iliescu – fondator Transport Urban & Business Developer Concept Apps.
Ilustrație de Jing Zhang, Marea Britanie.

About author

Redacția

carevasăzică_perspective

Editorial Carevasăzică 7 – Perspective

Read more
Sursă: http://camp.cros.ro/

De ce avem nevoie de editori

Read more
adelina

Veni, vidi, vintage

Read more